Banner pagina nieuws
WIFI logo

WIFI op de camping.

by Robert te Lintelo

Update 2017; De exploitatie van het WiFi netwwerk bleek niet meer rendabel te zijn waardoor de leverancer heeft besloten te stoppen.

Overal is tegenwoordig internet en ook op vakantie wordt er veel gebruik van gemaakt. Even je mail in de gaten houden of kijken waar je vandaag naar toe kan gaan. Het laatste nieuws uit Nederland en kijken of het weer in Italië echt wel beter is dan thuis.

Op de camping beheert Wifisyscall twee WIFI netwerken, een gesloten en een openbaar netwerk. Voor het openbare netwerk kunnen de gasten bij de receptie databundels kopen. Er worden de volgende bundels verkocht:

Bundel Prijs
75 MB € 5,50
200 MB € 11,00
500 MB € 22,00

Met de code die bij de receptie is verkregen kan men zich aanmelden op het netwerk. Hierna is er een verbinding totdat de bundel op is. De 75MB bundel is ideaal voor smartphones.

Openbare WIFI netwerken.

Aangezien er betaald wordt op basis van verbruik is het verstandig om hier rekening mee te houden. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld Automatisch Updaten van Microsoft aanstaan, en een update is meestal een paar honderd MB groot. Het advies is om dit tijdens de vakantie zo aan te passen dat vooraf toestemming wordt gevraagd voor de updates. Het is verstandig om security updates altijd te installeren, andere updates kunnen wel na de vakantie.

Veiligheid
Het gebruik van openbare WIFI netwerken is in principe niet veilig. Het is te vergelijken met het praten in een volle bus, iedereen kan meeluisteren. Het is verstandig om vertrouwelijke informatie niet via een openbaar netwerk te versturen. In dit artikel van Computerworld.nl staan een aantal aanbevelingen.

About Author

Tags:,