Banner pagina nieuws
4 fietsen voor bij onze chalets

Fietsen, nu twee per chalet beschikbaar.

by Robert te Lintelo

Vanaf nu hebben we vier stevige fietsen voor onze chalets. Bij elk chalet zijn er nu twee beschikbaar. Deze fietsen zijn ideaal voor de ritjes naar supermarkt, centrum of restaurant. We hebben de fietsen technisch nagelopen waarna ze op transport naar Italië zijn gegaan.

Fietsen in Porlezza

Alhoewel Porlezza omgeven is door bergen kan er toch goed met een stadsfiets gereden worden. Vanaf de camping fiets je makkelijk naar het dorp voor een paar boodschappen. Wel is het verstandig om op de stoep te fietsen, ze zijn in Italië niet zo gewend aan fietsers als in Nederland.

Langs de rand van het meer van Lugano is het prachtig om te rijden en geniet je van de verschillende prachtige vergezichten. Ook is het prachtig om vanuit de camping met de fiets naar Lago di Piano, een prachtig meertje aan de andere kant van Porlezza te gaan. Hier kan je heerlijk picknicken.

Verder zijn de meeste restaurants ook goed per fiets bereikbaar. Zo kan je rustig dat glaasje wijn nemen. Fiets bijvoorbeeld eens naar “Il Ritrovo”, een prachtig restaurant aan de weg richting Cima, net aan de andere kant van de tunnel. In plaats van de tunnel te gebruiken fiets je over de oude weg langs de rand van het meer. Het is een korte en veilige route met een prachtig uitzicht en bij aankomst kan je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke lunch of diner op het terras.

Mocht je verder willen fietsen dan de directe omgeving, dan raden we je aan om een eigen mountainbike of wielrenner mee te nemen. In de omgeving zijn vele mooie tochten te maken naar hoge bergtoppen en kleine dorpjes. Er loopt bijvoorbeeld vanaf de camping, langs het riviertje omhoog naar Lago Piano en dan verder naar Menaggio een mooie route. Hou er wel rekening mee dat het eerste deel vanuit Menaggio terug erg stijl is.

About Author

Tags:,