Milaan

Op een klein uurtje rijden van Porlezza ligt mode- en voetbalstad Milaan. Deze prachtige stad "moet" je hebben gezien als je in Noord Italië bent geweest. Het is een bruisende stad met een prachtig oud stadshart met vele modewinkels, en als tweede stad van Italië heeft Milaan natuurlijk veel te bieden.

Milaan, Europese hoofdstad van de mode

Milaan is de modehoofdstad van Europa en wordt jaarlijks door velen bezocht om de garderobe aan te vullen. Van haute-couturewinkels tot outlets. Alles is hier te vinden. Alle grote ontwerpers hebben hier hun winkels en het oude centrum lijkt soms wel een catwalk. In het hart van Milaan vind je winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele. Deze prachtige oude overdekte winkelstraat is alleen al vanwege de prachtige glazen koepel het bezoeken waard. In deze luxe winkelstraat, die de verbinding is tussen het Piazza della Scala en het Domplein, vind je de meest exclusieve kledingzaken. Dit is het ideale startpunt het centrum te ontdekken. Wil je Milaan bezoeken vanwege de mode, kijk dan ook eens op de site van Fashionscene.nl voor meer inspiratie.

Nog een leuke tip, in juli is er uitverkoop. Het moment om je slag te slaan!

Sportief Milaan.

Naast stad van de mode staat Milaan op sportief gebied ook goed op de kaart. Een onderwerp dat de meeste mannen meer aanspreekt. Wie kent er niet het prachtige San Siro, de uitvalbasis van de twee voetbalclubs AC en Inter. Dit stadion is zeker een bezoekje waard.

In de voorstad Monza ligt het bekende Autodromo circuit, waar jaarlijks de Formule 1 wordt gereden. En Milaan is natuurlijk het startpunt van de bekende wielerwedstrijd Milaan-San Remo.

Culinair

Natuurlijk kan je in Milaan ook goed terecht als je van lekker eten houdt. Overal zijn kleine restaurants en barretjes en op het terras is het goed toeven, met uitzicht op het winkelend publiek. Ga eens voor een Aperitivo, het borrelmoment aan het eind van de middag. Je betaalt voor de drank en krijgt er een paar hapjes bij (of je mag gebruik maken van het buffet). Ideaal om de tijd (en de trek) tot het diner te overbruggen.

Maar wil je echt je ogen uitkijken en eventueel wat delicatessen proeven en kopen, dan moet je naar Peck. Peck is dé delicatessenwinkel van Milaan sinds 1883. Dit is de grootste delicatessenwinkel van Milaan, met het ruimste assortiment. Op de begane grond vind je de winkel met de meest fantastische producten, in de kelder liggen alleen al 50.000 flessen wijn en op de eerste etage zit restaurant Peck, bekroond met twee Michelin sterren. Deze zaak is bijna een bedevaartsoord!