Restaurant "Il Ritrovo"

Een van onze persoonlijke favorieten is restaurant "Il Ritrovo" . Dit prachtige restaurant ligt direct aan het meer van Lugano en vanuit het restaurant en terras is er een fantastisch uitzicht over het meer. Het restaurant is gebouwd in de vorm van een cirkel, waarbij aan de kant van het meer de volledige wand van glas is gemaakt.

In tegenstelling tot veel Italiaanse restaurants is de inrichting modern en sfeervol, het draait hier naast goed eten ook om de beleving. Deze insteek is duidelijk terug te vinden in de aankleding en het niveau van de bediening. Bij binnenkomst worden bezoekers door een van de beide eigenaren, Tino of Claudio verwelkomd en naar de tafel begeleid waarna de gasten overgedragen worden aan de zwarte brigade. De bediening is hier vakkundig en beleefd. Soms wat te formeel, maar zeker niet storend.

De kaart van “Il Ritrovo”

Op basis van de entourage verwacht je een kaart met slechts exclusieve gerechten, maar dat valt gelukkig mee. Er is een uitgebreide keuze qua pizza’s en deze worden in een originele houtgestookte oven gebakken. De gemiddelde prijs voor een pizza is ongeveer acht euro.

Maar naast goede pizza’s is er bij “Il Ritrovo” nog keus uit mooie gerechten zoals bijvoorbeeld risotto met groene asperges, foie gras, rolletjes gevuld konijn of pasta met kreeft en zeevruchten.

Het hoogtepunt van de avond voor onze kinderen is wanneer de desertwagen aan tafel komt. Volgeladen met heerlijke profiteroles, panna cotta met aarbeien, halve ananassen en andere heerlijkheden.

Voor ons is de charme van de zaak dat hier naast de wat luxere gerechten ook een eenvoudige pasta of pizza besteld kan worden, de ideale combinatie wanneer je zelf een keer met iets meer luxe wilt eten terwijl de kinderen dol zijn op pizza’s.

Het enige puntje ter verbetering is dat ze al meerdere jaren dezelfde kaart hebben, en geen dagkaart hebben. Wat meer variatie maakt het aantrekkelijker om vaker te komen. Aan de andere kant, dankzij de routine zijn de gerechten tot in perfectie uitgevoerd, en dat is waar het om gaat. Uiteindelijk eet je niet maandelijks bij “Il Ritrovo”.